Analiza Składu Całego Ciała
- Masa ciała
- BMI (Body Mass Index) – wskaźnik masy ciała
- Procentowa zawartość tkanki tłuszczowej
- Masa tkanki tłuszczowej w kg
- Beztłuszczowa masa ciała w kg
- Procentowa zawartość wody całkowitej
- Masa wody wewnątrzkomórkowej
- Masa wody zewnątrzkomórkowej
- Porównanie zawartości wody pozakomórkowej do całkowitej
- Sucha masa beztłuszczowa
- Masa protein
- Zawartość minerałów
- Podstawowa przemiana materii
- Określenie typu sylwetki
Segmentowa Analiza Składu Ciała – noga, ręka, tułów
- Beztłuszczowa masa ciała, w odniesieniu do trzech poziomów: dobra, w normie, poniżej normy [kg]
- Rozłożenie beztłuszczowej masy ciała
- Masa tkanki tłuszczowej, w odniesieniu do trzech poziomów (podwyższona, w normie, obniżona)
- Masa tkanek miękkich, w odniesieniu do trzech poziomów (dobra, w normie, poniżej normy)
Analiza Okolicy Brzucha
- WHR – szacunkowa wartość stosunku obwodu talii do obwodu bioder, w odniesieniu do norm
- Poziom tłuszczu trzewnego [skala: 1-16]
Po zakończonym pomiarze wynik zostaje omówiony z pacjentem. Pacjent otrzymuje wydruk zawierający pełną, szczegółową analizę składu swojego ciała.